söndag, november 18, 2007

Katrineholm

Söndagen den 18/11 spelade Derby U11 träningsmatcher mot både Katrineholm och Finspång på Backavallen i Katrineholm, en arena med många ansikten. Ett minne vi har med oss därifrån är den läktare som finns över de omklädningsrum där vi bytte om. Läktaren ligger vid friidrottsanläggningen (stor!) som finns intill bandyplanen. Skapelsen är så retro att den skulle kunna vara ritad i år, eller i forna sovjetunionen...

Ett annat härligt minne är speakern Håkan Olsson. Med tydlig Katrineholms-dialekt förmedlade han laguppställningar, målgörare, resultat och fikauppmaningar ut över stadion på ett sätt som skulle göra vem som helst på radiosporten avundsjuk.

I matcherna klarade sig Derby bra:
Här var målet nära, men det blev stolpe ut för Derby svart i första matchen mot Finspång (FAIK). Derby var lite trögstartat men forserade till slut in två bollar. 6-2 blev slutresultatet till FAIK´s favör. Matchen därefter, mot Katrineholm, vann Derby svart med 5-2!

Derby grön vann sin match mot FAIK med 3-2. Mot Katrineholm räckte däremot inte Derbys enda mål när motståndarna gjorde sex. Kameran fångade en av Katrineholmspelarnas svingar.

Dagen avslutades med en tredje match då ett mixat Derby lag mötte Katrineholm. Då drog hemmalaget det längsta strået. Därefter åkte två rätt nöjda lag hem till Linköping igen.

Inga kommentarer: