måndag, november 17, 2008

En bandyhall eller en hall att spela bandy i?

Krister Kustvik skriver i en krönika på Corren.se om behovet av en bandyhall i Motala. Argumenten för en hall är de samma i Motala som här, men möjligheten till och behovet av synergier med andra verksamheter är kanske ännu större i Linköping. Och då tänker jag inte i första hand på hockeyn.

En ny hall med ispist skulle kunna bredda intresset för isidrott över huvud taget och gör det möjligt för ännu fler att åka skridskor, även utan hockeyklubba. Samtidigt skulle en hall också kunna bädda för aktiviteter som i dag har för lite utrymme. I Åtvidaberg har det talats om kombinationen bandybana och konstgräs för fotboll. Det låter väl spännande!

En hall bara för bandy är inte tänkbart, skriver Kustvik. En hall bör, förutom åtta månaders isidrott, kunna användas för handikappidrott, innebandy, skateboard, bmx-cykel m.m. Ska det byggas en hall måste staden ha tydliga garantier för hur hallen ska nyttjas av andra än bandylag. Inte minst när det gäller ungdomsidrotten. "Annars blir det en bandyhall på samma sätt som Cloetta center blivit en ishockeyhall."

Jag håller med, det behövs ett alternativ till ishockeyn!

Läs hela krönikan på Corren.se

Inga kommentarer: