tisdag, oktober 30, 2007

När ska bandyn flytta in i Linköping?

Jag läste en artikel om att bandyn flyttar in och hallarna gör att sporten förändras. Undrar när detta ska hända i Linköping?

Den planerade flytten av bandybanan borde rimligtvis göra att frågan aktualiseras. Det har talats om summor kring 34 milj kronor för en flytt. Hur investeras dessa pengar på bästa sätt för framtiden? Jag tror det finns fler intressenter att tala med när det gäller en konstfrusen anläggning, om man bara ser sig omkring. Vintertid finns exempelvis en stor grupp som säkert skulle uppskatta en bra konstfrusen bana att åka på - långfärdsskridsoåkare (de är kanske till och med fler än antalet bandyspelare...?). En oval runt en bandybana skulle med all säkerhet bli välanvänd av dem och många fler.

Det är viktigt att se på bandybanan med ett helårsperspektiv. Valet av underlag påverkar möjligheterna till andra aktiviteter när isen inte ligger. Grus borde kunna användas för fotboll. Om underlaget är betong eller liknande så passar det för inlines, landhockey, skateboard, radiostyrda bilar, basket m.m. Med ett tak över alltihop skulle inte bara is-säsongen förlängas utan anläggningen dessutom kunna användas till ännu fler ändamål, året om!

Relaterat:
Artikeln på Corren.se om hur hallarna förändrar bandyn och om flytten av bandyplanen samt ett debattinlägg om bandytak.
Se även tidigare blogginlägg om flytten.

Inga kommentarer: