fredag, december 07, 2007

Rundbana

Debatten om den kommande flytten av bandyplanen till Vidingsjö går vidare. Politikerna är eniga om att flytta bandybanan men inte om hur eller vad som ska byggas istället. Sossarna har sagt sig vara possitiva till ett hallbygge. Aliansen däremot har varit tveksamma men svängt något på sista tiden och antyder nu att de inte uteluter tak och väggar över en kommande konstfrusen is i Vidingsö, förutsatt att det går att finna en bra lösning för finansieringen.

Samtalar Derby med kommunen?
Det sägs att det förts samtal mellan kommunen och Derby om vilka tankar klubben har kring en ny bandyarena, men mycket litet har kommit ut till oss medlemmar. Jag är nyfiken! Vad föreslår Derby och hur ser kommunen på den kommande anläggningen. Deras syn påverkas troligtvis av hur många utövare anläggningen är tänkt att byggas för. Det är därför bra om vyerna vidgades och man tänker på bredden när den nya arenan planeras, så att användningsområdet blir så brett som möjligt.

Medborgarförslag
Anders Norr, ordförande i Linköpings Långfärdsskridskoklubb, har lämnat in ett medborgarförslag till kommunen om att en framtida bandybana även bör omfatta en rundbana runt bandybanan. Det vore väl bra om ytterligare 4.000 invånare var intresserade av samma anläggning som Derby.

Det är bra om det även kommer fram konstruktiva förslag på vad anläggningen kan användas till på sommaren. Med många sådana förslag kan det visa sig att fler invånare än man tror kan bli intresserade användare av anläggningen, och vad händer med värdet för investerarna då?

Relaterat:
Kanal lokal sänder ett kort inslag om långfärdskridskoåkning den 13/12 mellan kl 17-18.
Läs Anders Norrs medborgarförslag i sin helhet på http://www.llk.se/
Kommunen samtalar med Derby om bandyhall - Corren.se
Den längsta konstfrusna isbanan i världen ligger i Holland.
Tidigare inlägg i den här bloggen om bandyflytten.
Bandybanan flyttas till Vidingsjö!

Visa större karta

Inga kommentarer: