söndag, januari 13, 2008

Kommunen studerar Surtes bandyhall tillsamman med Derby

Frågan om en ny bandyarena (ersättning för befintlig arena på Stångebro) ligger i detta skede hos Hans Mayer på kultur- och fritidskontoret. Just nu utarbetar Hans och hans gäng ett "funktions- och lokalprogram" för den nya bandyarenan utifrån de politiska beslut som tagits - d v s bla en arena utan tak, men möjlig att förse med tak. I den processen förs en dialog med Linköpings idrottsförbund, BK Derby Bandy (via ordf Jan Elgstrand) samt Svenska bandyförbundet meddelar Hans Mayer. Två möten har hållits och ett tredje möte är inbokat till den 24 januari för att diskutera fuktions- och lokalprogrammet.

Studiebesök i Surte!
För att studera hur en lösning med tak/hall skulle kunna genomföras har kommunen tillsammans med två företrädare för BK Derby Bandy varit i Surte och studerade deras bandyhall. Besöket gjordes torsdagen den 10 januari 2008. Klicka här för att se fler bilder från hallen, tagna av Ale Surte själva.

Innan någon arena byggs måste beslut om vad som ska byggas (utförande) och finansiering beslutas både av kultur- och fritidsnämnden och kommunstyrelsen. Något beslut av kultur- och fritidsnämnden kommer tidigast att tas 21 februari 2008. En förutsättning för att ny bandyarena i huvudtaget ska byggas är också att kommunen kan erhålla alla myndighetstillstånd för att bygga den nya fotbollsarenan på bandyplan på Stångebro.

Etiketter och länkar till "Bandyflytten" visar alla tidigare inlägg i ämnet.

Inga kommentarer: