onsdag, januari 16, 2008

Helsida om bandyflytten och svar från kommunen

I dagens tidning, Östgöta Correspondenten 16 januari, skriver sporten en helsida om bandyflytten. Läs den! Där står bl.a att det blir billigare med väggar och tak än utan.

Här nedan kan du läsa svar (inkl länkar) från Hans Mayer på kultur- och fritidskontoret. Större delen av det han skriver finns med i en av dagens tidningsartiklar och är svar på frågor i tidigare blogginlägg "Svårfunnen information om bandyflytten".
Hans Mayer skriver:
- Frågan om lolkalisering av ny bandyarena till Stångebro är beslutad av både kultur- och fritidsnämnden (2007-11-21) och kommunstyrelsen (2007-12-04).

- Beslut föregicks av lokaliseringsutredning som genomförts av Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen tillsammans med kultur- och fritidskontoret och med hjälp av konsult (White arkitekter AB). Innan beslut togs har samtal om lokalisering förts med företrädare för Linköpings idrottsförbund, BK Derby Bandy och Svenska bandyförbundet.

-På kommunens hemsida kan du finna besked om kultur- och fritidsnämndens beslut i frågan om ny bandyarena på bifogade länkar:
- beslut http://app.linkoping.se/handlingar/kof/protokoll/aktuella/ ,välj 2007-11-21, bläddra fram till sid 317
- underlag för beslut http://app.linkoping.se/handlingar/kof/sammantraden/aktuella/ , välj 11 november / ärende 19a resp 19b

-Det som nu pågår i processen från kultur- och fritidskontorets sida är att utarbeta ett "funktions- och lokalprogram" för den nya bandyarena utifrån de politiska beslut som tagits*. I den processen förs en dialog med Linköpings idrottsförbund, BK Derby Bandy (via ordf Jan Elgstrand) samt Svenska bandyförbundet. Två möten har varit och ett tredje möte är inbokat till den 24 januari för att diskutera fuktions- och lokalprogrammet.
* d v s bla en arena utan tak, men möjlig att förse med tak. För att studera hur en lösning med tak/hall skulle kunna genomföras har kommunen tillsammans med två företrädare för BK Derby Bandy varit i Surte i torsdags och studerat deras bandyhall.

-Betr kostnader så finns det i de beslut som fattats ingen finansiering av en hall, då en anläggning med hall är betydligt dyrare än en utebana. "Bollen" att komma på idéer till finansiering av merkostnaden är därför f n översänd till BK Derby Bandy och idrotten.

-Frågan om en ny bandyarena (ersättning för bef arena på Stångebro) ligger i detta skede hos mig på kultur- och fritidskontoret för hantering och att driva framåt. Innan någon arena byggs måste beslut om vad (utförande) som ska byggas och finansiering beslutas både av kultur- och fritidsnämnden och kommunstyrelsen. Något beslut av kultur- och fritidsnämnden kommer tidigast att tas 21 februari 2008.
En förutsättning för att ny bandyarena i huvudtaget ska byggas är också att kommunen kan erhålla alla myndighetstillstånd för att bygga den nya fotbollsarenan på bandyplan på Stångebro.
Jag hoppas att ovansående har gett en något klarare bild av frågan om en ny bandyarena i Vidingsjö och att kommunen faktiskt fört och för en dialog med företrädare bandyn.
Relaterat:
Tvångsförflyttning av bandyplanen. Inlägg av Jan Elgstrand, ordf, på Derbys hemsida.

Inga kommentarer: