torsdag, januari 10, 2008

Svårfunnen information om bandyflytten

Turerna kring flytten av bandybanan är många men information om detta är svårt att hitta. Corren har skrivit några artiklar som refererats till i tidigare blogg-inlägg, men från vår egen klubb - Derby hörs ingenting. Förutom några länkar till artiklar på Corren.se finns ingenting att läsa på derbybandy.com. Hur agerar klubben? Det är många som undrar hur det går och väntar på besked.

Att hitta information på kommunens hemsida är som att leta nålar i en höstack och innehållet ger ofta upphov till fler frågor än svar. Förs det några diskussioner och i så fall om vad och med vilka parter? Vem äger frågan just nu?
Här följer en sammanställning av det som går att finna på kommunens hemsida:

Johan Lundgren (c) har sagt att kommunen ska inleda diskussioner om olika aspekter på arenan. Funktionen för idrotten naturligtvis, men också tillgänglighet. Banan ska helst ha en placering, som gör det möjligt med förändringar i framtiden, vid behov.
Läst i pressinformationen inför kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 27 september.
Vilka förändringar har man i åtanke - vad har dikuterats och med vilka?

White Arkitekter AB har i en lokaliseringsutredning tagit fram tre olika alternativ till placering av en ny bandyplan. Kultur- och fritidsnämnden förordar det så kallade läge Y, vid Vidingsjö motionscentrum. – Det läget vi väljer ska tåla en framtida exploatering, till exempel en hall och en hockeyrink säger nämndordförande Johan Lundgren (c).
Läs hela pressmeddelandet inför kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 21 november.
Är det inte tänk att det ska byggas en hall redan ifrån början? Finns andra isytor med i planeringen t.ex en rundbana eller liknande? Jag saknar en vision och föreslår: "En arena för alla skenor"!

Teknik- och samhällsbyggnadskontoret har tillsammans med kultur- och fritidskontoret och med hjälp av White Arkitekter AB genomfört en lokaliseringsutredning för en ny bandyarena. Kultur- och fritidskontoret föreslår, i skrivelse den 14 november 2007, att en ny bandyarena i första hand ska byggas i utredningens läge X1 (vid Korpvallen). Ändå föreslår Kultur- och fritidsnämnden kommunstyrelsen, den 21 november 2007, § 244, att för fortsatt planering för lokalisering av ny bandyarena i första hand arbeta med läge Y (vid Vidingsjö Motionscentrum).
Taget från kommunstyrelsens sammanträdesprotokoll från 071204 samt sammanträdeshandlingarna om bandybanans lokalisering (ganska rörigt innehåll).

Kultur- och fritidsnämnden har tagit ställning för det så kallade läge Y, vid Vidingsjö motionscentrum, för lägets framtida utvecklingsmöjligheter. Beslutet handlar enbart om lokalisering. Utformning och standard tas beslut om separat.– Vi ska hämta in synpunkter, säger ks-ordförande Paul Lindvall (m), som dock väntar sig att önskemålen överstiger kostnadsramen.
Läst i pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde 4 december.
Vilka anser man de framtida utvecklingsmöjligheterna är? Vilka synpunkter har hämtats in och kommer tas hänsyn till?

Relaterat:
Svar från Hans Mayer på kommunen.
Alla tidigera inlägg om bandyflytten
.

2 kommentarer:

Peter Dahlén sa...

Bra sammanfattning av hur obegriplig den politiska beslutsgången blir för "vanliga" människor. Även om man är engagerad och intresserad av frågan är det nästan omöjligt att engagera sig för att det är så stort jobb att ens förstå vem man ska prata med.

Lokaliseringsutredningen finns här. Det märkligaste är att i protokollet från Kultur och Fritidsförvaltningens beslut att förorda läge Y saknas motiveringen. Varför följer man inte lokaliseringsutredningens förslag?

Lasseliv sa...

Tack för länken till lokaliseringsutredningen. Motiveringen till varför man inte följer lokaliseringsutredningens förslag är "för lägets framtida utvecklingsmöjligheter", men vilka anser man dessa vara?