måndag, januari 26, 2009

Bättre än landslaget

Bara några timmar innan Sverige vann VM-guld i Västerås, genom att besegra Ryssland med 6-1, spelades en nästan lika het bandymatch på Kopparvallen i Åtvidaberg. Det var Derbys 97:or från Linköping som mötte ÅBK.

Senast lagen möttes gjorde Derbylaget en makalös vändning i andra halvlek och satte sex raka mål för att till slut vinna med 7-6. Att göra om den bedriften skulle inte bli lätt, det visste alla, för denna gång hade ÅBK revansch att spela för. I detta läge gick Derbygrabbarna in och gjorde ÅTTA raka mål innan ÅBK fick göra sitt första! Fem av målen i första halvlek. Matchen slutade till slut 9-1 till Derby. Bättre än landslaget!

En massiv laginsats låg bakom vinsten. Alla slet hårt och kämpade för varandra. Derby var först på alla bollar, låg på tätt i försvaret och höll ihop lagdelarna. Läs tränarnas kommentar på Derbys hemsida...

Det är lätt att tycka om denna 28 man breda, goa och glada trupp.