söndag, januari 11, 2009

"Då hände något"

"Det stod 2-2, men så gjorde dom 3-2 och då hände något så att de vann med 5-2". Citatet kommer från en Derbyspelare efter hemmamatchen mot IFK Motala i serie P12 11-manna Region Mitt Södra den 11 jan. Och precis så var det...

Dagen började bra. Stereon stod på hög volym i omklädningsrummet och bollen gick laget runt på uppvärmingen.

Derbykillarna var rejält taggade och gjorde en kanonbra första halvlek. De skulle mycket väl ha kunnat gå av isen vid halvtid som ledare. Tajta lagdelar, rörlighet, fint passningsspel och en anfallsvilja vi sällan skådat gjorde att stora delar av halvleken spelades på Motalas planhalva. Våra U12:or pressade sina motståndare hårt under långa stunder och tvingade dem att dra på sig både en utvisning för "benkapning" (grym term!) och ett straffslag som sköts lika fint som den räddades.

Glädjen och lagsammanhållningen visade sig väldigt tydlig hos Derbykillarna när alla omfamnade varandra efter målen. Hela halvleken var en gedigen laginsats där var och en drog sitt strå till stacken. Ta med er minnet från denna halvleken, grabbar. Den visar att ni är på rätt väg!

Efter att stereon tystnat i omklädningsrummet kom den andra halvleken med motvind. "Då hände något..." Tiden bara rann iväg. Derby blev stillastående, helt plötsligt stod det 2-5 och matchen var slut.

Lagledningen var mycket nöjda med matchen i sin helhet, men efterlyser "vinnarskallar och horn i pannan". Läs referatet från matchen på derbybandy.com och beskrivningen av en vinnarskalle på bloggen Grogg...