söndag, november 14, 2010

FAIK - Derby 3-11 (2-9)

Inget snack om saken i seriepremiären!

Derbys 97:or chocköppnade på Grosvadens bandybana när seriepremiären spelades mellan FAIK och Derby. Inte ens en tidig Finspångs timeout vid 0-4 kunde ändra på gästernas beslutsamhet att vinna den här matchen. Först efter en överrumplande slumpboll, slagen på ett frislag som obemärkt dalat in i Derbymålet till 1-8, jämnades spelet ut sig en stund i slutet på första halvlek. En halvlek som Derby vann med nio mål mot två.

I början på andra halvlek, liksom i slutet på den första, var killarna lite bekväma i sin skridskoåkning. Efter att Finspång i början på halvleken fått göra sitt tredje mål trampande hela Linköpingslaget på igen. Alla åkte skridskor riktigt bra i dag. Killarna kom med fart och bröt ideligen sina motståndarnas uppspel, många gånger med rena frilägen som resultat. Flera av dem slutade dessutom i målprotokollet. I sina egna anfall lämnade de över bollen fint till varandra vilket gjorde att många Derbyspelare fick komma till avslut (och med i målprotokollet). De få gånger Finspång kom igenom tog försvaret förtjänstfullt hand om både boll och spelare. Det här var en laginsats att vara stolta över.

Det enda smolket i bägaren var att en av Derbygrabbarna fick ett matchstraff. Obegripligt för alla utom domaren.