söndag, november 28, 2010

Grattis!

En av de snöigaste dagarna denna vinter (ja jag vågar lova det redan nu) spelade Derby U14 sin tredje match för säsongen. I de två tidigare matcherna har killarna visat att de är en lagmaskin som maler ner sina motståndare i högt tempo. Det är med fart under skridskorna de spelat sin allra bästa bandy. Men i dag var det svårt att hålla farten då bollen bara stannade i snön. De fick istället visa att de är ett lag med mycket kamp och vilja. Ymningt snöande och stark vind är inget idealväder för bandy och det passar spelande lag allra sämst.

Motala, det lag de mötte, var bra på att få upp bollen över snön och hade bra skott i snöyran. Med sina vassa skyttar kunde de ta ledningen i första halvlek och pressade våra bandyriddare långa stunder i andra halvlek. Men Derby släppte dem aldrig för långt. Killarna från Linköping visade i dag att de är ett lag som reder ut besvärliga situationer. Trots att passningar och dribblingar fastnade i snövallarna och att avsluten blev allt för låga, för en målvakt som är duktig med benskydden, så krigade Derby till sig en seger. Mycket tackvare ett starkt målvaktsspel av Loke och en jubilar med glöd i böjen. Två mål, varav ett på straff, och seger på hemmaplan är inget dumt sett att fira. Stort grattis på födelsedagen, Hugo! Och grattis hela laget för en kämparinsats när Motala besegrades med 4-3 (2-2).