fredag, november 18, 2011

Seger i premiären! ÅBK-Derby 3-4

Oj Oj vilken match!

Derbys premiär i div 4, som spelades på Kopparvallen i Åtvidaberg under fredagskvällen, blev en match med många ansikten. Hemmalaget ÅBK fick stå som favoriter eftersom de har ett väl inkört lag. Derbys nya konstelation med 97-96 spelare var inför premiären ett mer oprövat kort. Det visade sig också på isen. ÅBK var betydligt mer samspelta och förde spelet långa stunder. Derby försvarade sig bra men hade svårt att få till trycket när de själva fick tag på bollen. I halvlek ledde ÅBK med 1-0.

En bit in i andra halvleken kändes matchen avgjord när ÅBK ledde med 3-0 och Derby fick en straff dömd mot sig. Jim - Linköpingslagets målvakt för kvällen - förberedde sig med att göra en indianlik segerdans innan han ställde sig blick stilla på mållinjen för att i nästa stund rädda på ett otroligt självklart sätt (med benskyddet tror jag). En fantastisk räddning som tände hela laget.

Efter en timeout kom Derby ut och kämpade som aldrig förr. De störde ÅBK högt upp i banan och kunde under loppet av några minuter reducera till 3-3. När sedan Jesper dröjde sig kvar i motståndarnas straffområdet, trots att bänken ropade tillbaka honom, och lyckades riva åt sig en returboll som han lyfta över målvakten var lyckan total. Derby hade vänt ett 0-3 underläge till ett måls överläge. Under slutminuterna forserade ÅBK enormt mot ett vilt kämpande Derby. Men våra hjältar stod emot trycket och besegrade ÅBK med 4 mål mot 3 och vann sin första Div 4-match!