lördag, november 12, 2011

Kosa-natta: Derby - Kareby IS 0-2

Sitter i Behrns Arena i Örebro. Klockan har just passerat 00.30 och det är lördag. Derby ska spela sin första cupmatch på Kosa-natta och domaren har just startat matchen. Det här är en av de första matcherna med det här gånget. Vi kommer hit med killar födda mellan -95 och -97 och ska spela i en U17 serie så det kommer bli tufft att hänga med. Eftersom truppen inte har hunnit träna ihop så länge vet inte tränarna så mycket om spelarna. De vet egentligen inte riktigt vilket lag de ställer upp med. Därför kommer säker många av våra spelare hamna på nya och ovana positioner. Det här är egentigen första gången tränarna får chans att se och prova några av spelarna i juniortruppen. Vi får se vad resultatet blir...

Kareby IF, som står för motståndet, vet vi inte så mycket om men Derbykillarna har fått direktiv att hålla ihop "diamanten" och gå ut på isen och ha kul! Matchen spelas 2x25 minuter

2:58 Kareby gör mål 0-1.
7.48 Derby är tillbaka tryckta och har svårt att komma från sin egen planhalva. Kareby är duktiga och Derby något virriga.
14.11 Spelet är utjämnat något men fortfarande väldigt ofta på Derbys planhalva.
17.05 Väldigt få hörnor, det här är den andra i matchen. Karleby slår den och den blir resultatlös.
19.30 Frislag Derby strax utanför straffområdet. En fin undanläggning och skott men inte in i mål.
20.15 OJ oj oj! Ett jättefint skott i muren efter en Derbyhörna. Bollen kunde mycket väl ha letat sig in för det var ganska rörigt i muren när bollen låg där ett tag..
21.00 Karebyhörna. Jim i Derbymålet gör en kanon räddning.
21.40 Ny hörna Kareby. Skott utanför.
Ny har Derby definitivt jämnat ut spelet.
25.00 Första halvlek är slut. Kareby leder med 1-0. Känns ändå som att Derby har en chans i den här matchen, om de vill.

Andra halvlek har startat.
Och nästan direkt får Derby en hörna. Skott i muren.
14.20 Har försökt ta några bilder. Så nu har fingrarna fryst. Rätt galet att stå här inne i kylan mitt i natten.

16.15 Fortfarande 0-1. Hampus blir utvisad för någonting?
17.09 Aj aj. Kareby utökar sin ledning till 2-0. Frislag, studs och in.
19.19 Derbyhörna skott över
21.05 Tyvärr, det här rinner oss ur händerna. Synd för det här är ett lag som grabbarna skulle ha kunnat rå på.
23.00 Derby blir fulltaligt samtidigt som Jim i målet gör ett antal räddningar efter en hörna och påföljande skott osh returer.
25.24 Domaren blåser av matchen. Kareby vinner med 2-0.