lördag, november 26, 2011

Tung juniorhelg

Tänk vad det vänder fort i idrott! Förra helgen gick Derbys juniortrupp segrande ur båda sina matcher efter att ha hämtat upp ganska stora underlägen på bortaplan. Denna helg spelade Derby hemmamatch både i div 3 och div 4. Men hemmaplan visade sig inte vara någon fördel för våra killar i någon av divitionerna, för Derby förlorade i båda.

Div 3 matchen slutade med uddamålsförlust efter att Waggeryd gjort segermålet (3-4) ganska sent in i andra halvlek. Derby hämtade visserligen in ett underläge från första halvlek  till 3-3 i andra och satte även en boll i ramen efter 3-4 målet. Men tyvärr, denna gång var inte fru fortuna med oss...

Efter bara någon timmes vila var det dax för Derby att möta Örebro i div 4. Ett flertal av våra killar dubblerade de båda matcherna vilket inte syndes inledningsvis men kanske tog ut sin rätt på slutet. Derby öppnade piggt och tog ledningen redan efter någon minut. Därefter tog Örebro med nr 19 i spetsen över allt mer (en fantastisk spelare som gjorde det mestas i Örebro, bl.a fem av deras åtta mål). Våra grabbar blev tillbaka tryckta men höll stången bra. Gästerna hade betydligt fler chanser men Loke i Derbymålet gjore en rad fina räddningar och bidrog stort till att Derbys tre mål räckte till oavgjort vid halvtid.

I andra halvlek hängde Derby med fram till någonstans vid mitten av halvleken. Där verkade krafterna och humöret ta slut och vi fick avsluta matchen med tre spelare i utvisningsbåset.

Hörnstatistiken 10-4 till Örebro och 45 utvisningsminuter för Derby talar sitt tydliga språk - Domaren var inte på vår sida:). Nej, skämt åsido. Frågar du spelarna tycker de kanske så (några var ganska irriterade efter matchen) men sett över hala matchen var Örebro det bättre laget, den här gången...