söndag, februari 03, 2008

Ett stålbad

Håller Derby på att sjunka? Den frågan är berättigad efter den senaste tiden händelser. Verksamheten ute på banan, i bandyskola och ungdomslag fungerar bra men varje lag sköter sig själva vilket gör att klubbkänslan urholkas. Organisationen utanför isen knakar i fogarna. Styrelsen saknar bemanning, kiosk och kafeteria sköts av ett fåtal personer liksom marknadsföring och sponsring. Ovanpå detta är dessutom klubben inne i ett mycket känsligt skede där vår arena är hotad. För att klara detta krävs samlade krafter.


Lika självklart som att vi ser till att ungdomarna har rena strumpor måste vi vårda allt runtomkring banan också. Det borde vara alla lags skyldighet att bidra till verksamheten även utanför det egna laget. Det säger nog ingen emot, bara inte det tar för mycker tid... vilket det inte gör om många är med och delar ansvaret. Men för att detta ska ske måste det vara tydligt vad, när och kanske hur saker ska göras.

Möten kan upplevas tråkiga men samtal är betydligt trevligare. I anslutning till lagens träningar och matcher samlas gärna föräldrar och pratar med varandra. Visst skulle det vara trevligt att träffa styrelsen (hela eller delar av) över en kopp fika under en fredagstäning! Där och då skulle många idéer och lösningar om både organisation och enskilda detaljer kunna kläckas...

Inga kommentarer: