tisdag, februari 05, 2008

Stark insats av Derby U11 i Motala

Söndagen den 3/2 var Derby U11 i Motala för poolspel. Förhållandena var godkända trots lite blåst och mjuk is. Grabbarna var rejält spelsugna efter det inställda poolspelet i Åtvidaberg. Med starkt stöd från föräldrar och spelare som väntade på sin match blev det totalt tre segrar och en förlust. ÅBK blå, ÅBK vit och Borgia vit kunde besegras efter stabila insatser där Derbylagen aldrig var direkt hotade. Derby vit fick ta på sig den stora utmaningen den här gången, när de ställdes mot ett skridskoskickligt Oxelösund. Matchen var mycket jämn och spännande. När det var tio minuter kvar ledde Derby med 5-4. Då satte Oxelösund in en mäktig slutspurt samtidigt som Derby mattades av. Slutresultatet blev 7-5 till Oxelösund.

Spelarna i Derby gjorde sammantaget en mycket bra insats. Spelet innehöll många klassiska bandydelikatesser: bra målvaktsspel, hörnmål, kontringar, inåkningar från kanterna, stenhårda distansskott och soloåkningar.

Nu väntar vi bara på att det ska bli klassiskt bandyväder med sol, vindstilla och några minusgrader när vi spelar. Tomas Sv.

Inga kommentarer: